Ma 25 September 2017, 14:21

De duoled die op de programmer zit moet groen kleuren nadat de programmer met de PC is verbonden. Als dit niet he geval is, kijk de solderen na van de duo led. Indien deze goed zijn, meet een welke spanning je meet over C3, let op dat je geen kortsluiting maakt. (Dat is niet bepaalt gezond voor de USB poort!) Je zou een spanning van rond de 5V moeten meten. De reset van de AVR (pin 1) zou op ongeveer dezelfde spanning moeten staan.
Als al bovenstaande gegevens kloppen, maar de led brand nog niet: Als je in de mogelijkheid bent, probeer dan de ATMega8 opnieuw te voorzien van de recentste firmware (Je zal dan de ATMega8 uit z'n voetje moeten halen en opnieuw programmeren). Mogelijk is de AVR ook overleden en kun je programmer nog eens testen met een andere ATMega8 met de nodige software.
Via apparatenbeheer kan je zien of je programmer wordt herkent als viruele communicatie port. Als deze wordt herkent kun je ervan uitgaan dat de programmer-hardware ok is.
- AVRStudio zal je programmer enkel vinden als deze COM10 of lager is, deze nummer kun je via apparaten beheer wijzigen.
- USB kabel uitrekken en weer in de programmer steken helpt ook dikwijls. Eerst AVR Studio openen, dan pas programmer aansluiten.
- Je kan maar 1 verbinding met de programmer maken. Als Bascom en AVR studio samen de programmer laten stoeien geeft vroeg of laat wel eens een communicatie-error.
Als je AVR Studio hebt verbonden met de programmer, kun je door een druk op knop je programmer naar de AVR schrijven.
File #108

- Als je de verbinding tussen PC en programmer verbreekt, moet je telkens weer opnieuw verbinding maken met je programmer. Deze moet eerst geÔnitialiseerd worden. Dat wil zeggen:
- Ontkoppel programmer
- Sluit de AVRStudio verbinding [Niet AVR studio zelf]
- Verbind de PC weer met de programmer
- Maak een nieuwe verbinding

Bascom heeft hier geen last van. Bascom maakt telkens een nieuwe verbinding als je het target gaat programmren, en verbreekt deze als het programmeren is beŽindigd.
Als je nog geen verbinding met je programmer hebt gemaakt, houd deze het target in reset. Nadat je de programmer eenmalig hebt aangesproken, komt het target uit reset.
Telkens je de verbinding tussen programmer en PC verbreekt, moet de programmer opnieuw worden geÔnitialiseerd om het target uit reset te halen.

Bij de firmware update van 02/05/2009 gebeurt dit nier meer. Alle programmers dat nadien zijn verzonden hebben firmware van 02/05/2009.
De snelheid waarmee de programmer met het target communiceert is standaard 1Mhz, het target moet een kloksignaal hebben dat 4x hoger is. Je kan de Slow-Sck jumper gebruiken om deze snelheid te verlagen naar 56Khz. Via AVR Studio kun je dit ook instellen.
Als je AVR maar net 4x sneller is dan de programmeersnelheid is er een kans dat het af an toe nog fout gaat.
Let ook op, sommige AVR's hebben de mogelijkheid hun clock te delen 8. Dan wordt 8Mhz opeens 1Mhz, wat niet mee genoeg is voor de hoogste snelheid.
Is het ook mogelijk om de firmware van de programmer te compileren voor een Atmega88? Blijkbaar is de chip in mijn programmer overleden, en ik beschik niet meer over Atmega8's. Atmega88's liggen hier echter bij hopen, en die hun hardware verschilt niet zo sterk van die van de 8...
Hallo, Ik vroeg me af of jullie de sourcecode ook beschikbaar willen stellen. Het leek mij leuk om dit project te maken op een chip uit de nieuwste atmel series.
mvg Marc
Ik kan melden dat Hylke der programmer ondertussen werkt, soldeerfoutje.

Ik heb net nog wat bijgevoegd aan het FAQ: @casper lees puntje 1 nog eens.

Duo led goed? R9 goed (180R)
Duoled niet kapot? meten met diode-test.
AVR krijgt voeding? (~5V)
AVR niet in reset (pin 1 ~5V)
Leuk apparaatje, heb hem eindelijk eens gesoldeerd, maar bij mij brandt het ledje helemaal niet en ik denk niet dat ik de mogelijkheid heb om de chip te flashen. Xp herkent een USBdevice die niet werkt en stopt dan met reageren.
Wat nu? Eigenlijk de zelfde vraag als Hylke.
Hoi, bij mij gaat het groene ledje branden, maar verder herkent geen van mijn pc's (windows) iets.

Ergens op dit forum werd gezegd dat ik dan de atmega opnieuw moet flashen, maarja dit was het ding waarmee ik atmega's wilde flashen :')

Dus nu heb ik de vraag of iemand hem kan flashen/ik een nieuwe geflashte versie kan krijgen/kopen?
Laatste wijziging: Ma 27 Juli 2009, 17:49