Ma 25 September 2017, 14:16

Verbinding maken
Als je AVR studio hebt geopend, maar nog geen project hebt opengedaan ziet het bovenste deel er zo uit. Hier staan 2 zwarte knopjes naast elkaar, op verbinding te maken met de programmer klik je op het linkse. In het icoontje staat 'con'.
File #103


Er opent een venster om te selecteren op welke COM poort de programmer is aangesloten. Het dus mogelijk meerdere programmers te gelijk aan te sluiten en te gebruiken. Via apparaatbeheer kun je zien op welke COM poort de programmer zit. Deze moet binnen de range COM1 .. COM10 liggen.
File #104
Als de drivers zijn geÔnstalleerd en AVR Studio kan geen verbinding maken met de programmer, kan het nodig zijn de verbing tussen PC en programmer te verbreken (USB kabel even uittrekken). Volgorde van aansluiten zodat het altijd werkt:
1. Open AVR Studio
2. Sluit de AVR USB programmer aan
3. Voorzie het target van spanning


HEX file selecteren
Als AVR Studio verbinding heeft kunnen maken met de programmer verschijnt het volgende scherm. Hier kun je instellen welke hex file naar de AVR moet worden gedownload.
File #105


Target flashen met druk op de knop
Als je bezig met een project is het gemakkelijk om de gecompileerde code rechtstreeks naar het target te downloaden met de druk op 1 knop. Als er verbinding is met de programmer en de juiste HEX file is geselecteerd, kun je op het minimaliseer knopje drukken. Het venster verdwijnt dan, maar de verbinding tussen programmer en AVR Studio is er nog. Deze programmer kan dan dus niet meer worden gebruikt door andere software.
File #107


Als je het venster hebt geminimaliseerd in het mogelijk op het onderstaande knopje te klikken. Als je hierop klikt wordt de HEX file naar de AVR gedownload.
File #108


Programmeer snelheid
Als er verbinding is met de programmer kun je op het 2e zwarte icoontje klikken met 'avr' op, dan opent er een nieuw venster met enkele tabs. Open de tab Main. Hier kun je het type van de target AVR ingeven. Zorg dat deze altijd juist of er kunnen zeer gekke dingen gebeuren. In deze tab kun je ook de programmer snelheid wijzigen. Standaard staat deze op het snelste, al de SLOW-jumper is doorverbonden verandert deze naar 28Khz. Als de jumper dicht is maakt het niet uit wat er in AVR Studio is ingesteld, de jumper overschrijft toch te snelheid van AVR Studio.
File #109


Fusebits
Onder de tab fuses kun je de fusebits wijzigen. Onderstaande screenshot geeft weer hoe de fuses staan ingesteld van de ATMega8 die op programmer zit.
File #111Error
AVR studio kan ook het volgende weergeven, een error. Deze komt te voorschijn als:
- Er geen target is
- Target geen spanning heeft
- Verbinding tussen target en programmer niet goed is
- Target te traag is, stel programmersnelheid bij
File #110
Nog geen reacties.
Laatste wijziging: Vr 20 November 2009, 09:20