Ma 25 September 2017, 14:15


Eerst en vooral, bascom heeft de mogelijkheid om de STK500 te programmeren. Bascom spreekt de STK500 aan via enkele commandline commando's, bascom alleen kan dus deze programmer ook niet gebruiken. De STK500.exe moet ook aanwezig zijn. Tijdens de installatie van AVR Studio wordt deze geÔnstalleerd.

AVR Studio instaleren
Dus voor dat je vanuit bascom deze programmer kunt gebruiken moet AVR Studio geÔnstaleert zijn. AVR Studio is gratis te downloaden via de Atmel website maar om het wat gemakkelijker te maken, klik hier .

Na dat AVR Studio is gedownload moet je gewoon de instructies volgen en altijd maar volgende blijven klikken en 1 keertje de gebruiksvoorwaarden accepteren.

Programmer configureren in Bascom
Open bascom en klik op options > programmer
File #113


Stel het programmer type in op STK500
File #114


Klik op het map-icoontje achter STK500.exe, en zoek de file STK500.exe. Dit is mee geÔnstalleerd met AVR Studio. Deze file is normaal te vinden op:
C:/Program Files/Atmel/AVR Tools/STK500/Stk500.exe
File #115


Selecteer de COM poort waarop de programmer is aangesloten, dit kun opvragen via het apparaat beheer.
File #116


Als alle instellingen goed zijn, kun nu de programmer gebruiken om HEX files naar het target te downloaden door een druk op de groene knop. Wanneer je op de groen knop klik, opent er een commandline venster. Als dit venster binnen de second weer weg is, kon bascom geen verbinding maken met de programmer. Je kan proberen de programmer eens uit te trekken en weer in te steken. Beste volgorde om alle aan te sluiten:
- Start eerst bascom op
- Slaat de programmer aan
- Voorzie het target van spanning
File #117


Andere dingen die je moet weten
- Bascom geeft GEEN feedback als hij de programmer niet vindt, het venster sluit gewoon onmiddellijk.
- Je kan de programmeer snelheid via bascom niet aanpassen, via AVR Studio wel. Je kan wel de SLOW-jumper op de programmer PCB gebruiken voor een tragere programmersnelheid.
- Via bascom is het niet mogelijk fusebits te wijzigen van het target, dit moet via AVR Studio of andere software die wit wel ondersteunt. Deze functie heb je niet veel nodig, normaal zet je de fusebits eenmalig juist en blijven deze zo staan.
Nog geen reacties.
Laatste wijziging: Vr 13 Februari 2009, 16:19